Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ingman aloittaa jäätelöntuotannon Valko-Venäjällä

(Compiler News - 8.5.2009) Ingman Ice Cream ja valkovenäläinen Rumyantzevskoye-osakeyhtiö ovat sopineet yhteisyrityksen perustamisesta. Uusi Ingman Morozhenoye-niminen yritys jatkaa ja laajentaa toiminnassa olevan valtionomisteisen Gomelin jäätelötehtaan toimintaa.

Gomel Ice Cream on merkittävä jäätelön valmistaja Valko-Venäjällä. Yritys on teknisesti hyvässä kunnossa ja se on tällä hetkellä maan neljänneksi suurin jäätelöalan toimija. Sen noin 170 työntekijää käsittävä osaava henkilöstö ja tuotteiden hyvä laatu antavat edellytyksiä tuotevalikoiman laajentamiselle ja toiminnan kehittämiselle.

Ingman Ice Cream Oy Ab on viime vuosina laajentanut voimakkaasti toimintaansa Baltiassa. Laajentumalla Valko-Venäjälle Ingman hyödyntää Baltian markkina-asemaansa ja henkilöresurssejaan tällä kasvavalla markkinalla.

Valko-Venäjä toimii Venäjän ja muiden IVY-maiden kanssa yhtenä talousalueena luoden kiinnostavan yhteismarkkinan myös jäätelötuotteille. Lisäksi Valko-Venäjän perinteisesti vahva maataloussektori antaa luontevan pohjan jäätelötehtaan toiminnalle ja sen kehittämiselle.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-