Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Fintra

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Tikkurila avasi logistiikkakeskuksen Moskovan tuntumassa

(Compiler News - 21.4.2009) Kemiran maalien liiketoiminnasta vastaava Tikkurila avasi virallisesti uuden logistiikka- ja palvelukeskuksen Mytishissä Moskovan lähistöllä. Keskuksella Tikkurila tehostaa toimitusketjuaan saadakseen uutta kilpailuetua markkinoiden kysynnän taas elpyessä.

Noin 20 miljoonaa euroa maksaneen hankkeen rakennustyöt alkoivat elokuussa 2007 ja valmistuivat tämän vuoden tammikuussa, jolloin myös keskuksen toimintaa käynnistettiin.

Rakennuksen tilavuus on 86 600 kuutiota ja lattian kokonaispinta-ala 9 900 neliömetriä. Varastotilojen osuus kokonaisalasta on 5 400 neliötä ja toimistotilojen 4 500 neliötä. Varastossa on 7 500 lavapaikkaa eli sinne mahtuu kolme miljoonaa litraa maaleja.

Kaikki Tikkurilan toiminnot Moskovan alueella ovat jo siirtyneet ajanmukaiseen ja tilavaan keskukseen. Keskuksessa on myös tilat asiakaskoulutukselle, joka on tärkeä osa Tikkurilan paukallista markkinointia.

Logistiikka- ja palvelukeskuksen pääurakoitsijana on Lemcon Oy. Suunnittelusta vastasi Arkkitehtuuritoimisto Ilonen & Lautamo Ky. Myös Tikkurilan omia asiantuntijoita on ollut mukana toteuttamassa projektia.

Tikkurilalla on Venäjällä viisi maalitehdasta, joiden tuotteita myydään tuotemerkeillä Teks, Finncolor, Gamma ja Ohtek. Yhtiö on myös vuosikymmenien ajan vienyt maaleja Venäjälle Tikkurila- ja Tikkurila Coatings -tuotemerkeillä.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-