Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Re&Solution Markinvest

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Rauman telakalta uusi risteilyalus Tallinkille

(Compiler News - 16.4.2009) STX Europen Rauman telakalta luovutettiin Tallinkille Baltic Queeniksi kastettu risteilyalus. Laivatilauksen arvo on noin 180 miljoonaa euroa ja sen rakentamisen työllisyysvaikutus oli noin 1 700 henkilötyövuotta.

M/S Baltic Queen aloittaa liikennöinnin 24. huhtikuuta Tukholma-Tallinna-reitillä ja korvaa näin M/S Romantika-aluksen. Kysymyksessä on viides STX Europen Tallinkille rakentama risteilyalus ja sisarlaiva Baltic Princess -alukselle, joka luovutettiin Helsingin telakalta heinäkuussa 2008. Lisäksi Tallinkille on on toimitettu vuonna 2007 valmistunut nopeakulkuinen M/S Star.

Baltic Queen on 212 metriä pitkä ja 29 metriä leveä. Se on yksi suurimmista ja nopeimmista Itämerellä liikennöivistä risteilyaluksista. Siihen mahtuu 2 800 matkustajaa, joita kuljetetaan noin 24 solmun nopeudella. Aluksessa on 927 hyttiä, useita ravintoloita ja oleskelutiloja sekä moderni 450-paikkainen konferenssikeskus.

STX Europeen kuuluvalla STX Finland Cruise Oy:llä on telakat Turussa, Raumalla ja Helsingissä. Konsernilla on kaikkiaan 12 kokonaan omistettua telakkaa Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-