Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Avenir

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Etelä-Suomen kauppakamarit vaativat E18-tien jatkokehittämistä

(Compiler News - 16.3.2009) Helsinki-Vaalimaa-moottoritiehankkeen puuttuvista osuuksista on tehtävä koko yhteysvälin kattava toteutuspäätös mahdollisimman nopeasti, vaatii Etelä-Suomen kauppakamareiden E18-valtuuskunta.

"Valtion vuoden 2010 talousarvioon on saatava rahoituspäätös Haminan ohikulkutien rakentamisesta sekä periaate- ja aikataulupäätös Kehä III-Vaalimaa välin rakentamisesta kokonaan moottoritietasoiseksi vuoteen 2015 mennessä", valtuuskunnan puheenjohtaja, vuorineuvos Jaakko Ihamuotila totesi Helsinki-Turku-moottoritien avajaisissa.

Suomen kansainvälisestä tavaraliikenteestä jo nyt yli 60 prosenttia käyttää E18-väylän palveluja ja noin puolet maamme bruttokansantuotteesta syntyy sen vaikutuspiirissä. Kysymyksessä on Suomen kilpailukyvyn kannalta ylivoimaisesti tärkein väylä.

Avainasemassa on Kehä III, jonka välityskyky on jo nyt ruuhka-aikoina heikko. Vuosaaren sataman myötä se on selvästi vilkkaimmin liikennöity osa E18-tietä ja Helsinki-Vantaan lentoaseman maaliikenteen tärkein yhteys. Kehätien kapasiteettia on lisättävä kasvavan liikenteen tarpeita vastaavaksi. Tie on rakennettava koko pituudeltaan moottoritietasoiseksi.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-