Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Markinvest

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Nordic Hall rakentaa Nord Stream -hankkeelle putkipinnoitushallin Kotkaan

(Compiler News - 24.2.2009) Nordic Hall toimittaa ranskalaiselle Eupec PipeCoatingsille Nord Stream -kaasuputkihanketta varten 20 miljoonan euron arvoisen putkien pinnoituslaitoksen Mussalon satamaan Kotkassa.

Kysymyksessä on Nordic Hallin kaikkien aikojen suurin tilaus. Kookasta 24 000 neliömetrin hallia käytettään ensimmäiset kolme vuotta teräputkien pinnoittamiseen erikoisbetonilla. Tämän jälkeen halli palvelee logistiikkakäytössä. Lisäksi hallissa on 1 500 neliön toimisto- ja oheistilat.

Laitos nousee kokoonsa nähden erittäin tiukassa aikataulussa. Maatyöt aloitettiin viime joulukuussa ja putkien päällystys käynnistyy tämän vuoden elokuussa. Halli koostuu korkeammasta pinnoitushallista ja betonin kypsytystilasta.

Teräksinen betonipinnoituslaitos suunnitellaan nostureineen ja erikoisvahvoine lattioineen palvelemaan mittavaa materiaalivirtaa. Maailman suurimpiin infrarakentamisen hankkeisiin kuuluvan Itämeren alittavan putkilinjan pituus on 1 220 kilometriä. Siihen tarvitaan 110 000 teräsputkea, joista 40 000 pinnoitetaan Kotkassa. Yhden putken 12 tonnin paino kaksinkertaistuu pinnoituksen myötä.

Nordic Hall Oy on urakoinut satoja halleja ympäri Suomen, mutta Kotkan projektin myötä yritys nousee uuteen kokoluokkaan hallitoimittajana. Yritys on osa pohjoiseurooppalaista NSS-Groupia, jonka tytäryhtiöihin Suomessa kuuluu myös Lainapeite Oy. Konsernilla on toimintaa Pohjoismaissa, Venäjällä, Baltiassa, Saksassa ja Puolassa.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-