Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Barents Markinvest

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Nanoteknologia pilottina suomalais-venäläisessä innovaatioyhteistyössä

(Compiler News - 13.2.2009) Nanoteknologia sovelluksineen on globaali kasvuala, jossa Venäjällä on korkean tason osaamista, totesi työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen suomalais-venäläisen tapaamisen yhteydessä Helsingissä.

Venäjän nanoteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Rusnanon pääjohtaja, entinen varapääministeri Anatoli Tshubais vieraili Suomessa työ- ja elinkeinoministeriön sekä Sitran kutsumana.

Tapaamisen aikana ministeri Pekkarinen ja pääjohtaja Tshubais keskustelivat käytännön toimenpiteistä TEM-konsernin ja Rusnanon välisen yhteistyön edistämiseksi. TEM ja Rusnano allekirjoittivat joulukuussa 2008 Moskovassa sopimuksen yhteistyön tiivistämisestä.

Pekkarisen mukaan Pietarissa helmikuussa 2008 avattu FinNode Venäjä -innovaatiokeskus toimii yhteyslinkkinä, jonka avulla venäläiset voivat tavoittaa kaikki keskeiset suomalaiset innovaatioalan toimijat. Vaikka keskus sijaitsee Pietarissa, ulottuu sen toiminta koko Venäjän alueelle.

Rusnano voi rahoittaa myös ulkomaisia yrityksiä, mutta niiden toiminnassa tulee olla liittymäkohtia Venäjälle. Tämä saattaa avata uusia rahoitusmahdollisuuksia sellaisille nanoteknologian suomalaisyrityksille, jotka laajentavat toimintaansa Venäjän markkinoille.

Tänä vuonna järjestetään myös useampi nanoteknologiaohjelmiin ja yrityksiin liittyvä verkostoitumistapahtuma. Tekesin FinNano -ohjelma sekä osaamiskeskusohjelman nanoteknologiaklusteri ovat keskeisiä yhteistyökumppaneita nanoteknologian alalla, joiden kautta voi tavoittaa suuren joukon suomalaisia alan yrityksiä.

Matkansa aikana pääjohtaja Tshubais tapasi myös pääministeri Matti Vanhasen ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen. Hän tapasi myös Tekesin ja Sitran edustajia. Ohjelmassa oli lisäksi alan yritysten esittelyjä.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-