Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Erms - Fimera

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Talouskäänne ei leikannut Tallinkin matkustajamääriä tammikuussa

(Compiler News - 5.2.2009) AS Tallink Grupp kuljetti tammikuussa yhteensä 579 000 matkustajaa, mikä on 34 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Varustamoyhtiön matkustajamäärät ja markkinaosuus kasvoivat kaikilla yhtiön pääreiteillä.

Suurinta matkustajamäärän lisäys oli reiteillä Suomi-Ruotsi, Ruotsi-Viro ja Ruotsi-Latvia. Tammikuun aikana Tallink kuljetti 229 000 matkustajaa Suomen ja Ruotsin välillä, mikä merkitsi 31 prosentin vuosikasvua. Ruotsin ja Viron välisessä liikenteessä kasvu oli 31 prosenttia sekä Ruotsin ja Latvian reitillä 70 prosenttia.

Matkustajamäärä kasvoi myös Suomen ja Viron välisessä liikenteessä. Tallink kuljetti tammikuussa 238 00 matkustajaa eli 29 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Suomen ja Saksan reitillä matkustajamäärä sen sijaan supistui 24 prosenttia jääden 6 700 henkilöön. Tähän oli syynä reittiä ajavien alusten karsiminen kahteen syyskuusta alkaen.

Matkustajamäärän kasvun lisäksi myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä kasvoi. Tallink kuljetti yhteensä 54 000 henkilöautoa, mikä ylitti edellisvuotisen 26 prosenttia. Rahtiyksiköiden määrä kuitenkin väheni 27 prosenttia jääden 19 800 yksikköön.

AS Tallink Grupp on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Se liikennöi 19 aluksella Tallink- ja Silja Line -tunnuksien alla. Konsernin Tallink Hotels -ketjuun kuuluu neljä hotellia Tallinnassa.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-