Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Erms - Fimera

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Uusia lentoreittejä Suomen ja Venäjän välille

(Compiler News - 4.2.2008) Suomi ja Venäjä ovat päässeet yhteisymmärrykseen uusien lentoreittien avaamisesta. Uudet reitit ovat Kittilä-Moskova, Kuusamo-Moskova, Ivalo-Moskova sekä Kuopio-Moskova. Lisäksi Krasnojarskin ja Helsingin välillä avataan lentorahtiyhteys.

Myös Turun ja Pietarin välille voidaan avata lentoyhteys, mikäli reitille löytyy liikennöinnistä kiinnostunut lentoyhtiö.

Suomen ja Venäjän viranomaiset keskustelivat lentoliikenteen kehittämisestä sekä liikennettä koskevista sopimusmuutoksista tammikuun lopulla Kittilässä. Tapaamiseen osallistui myös kummankin maan lentoyhtiöiden edustajia. Suomalaisista yhtiöistä Air Finland, Blue1, Finnair ja Finncomm Airlines ovat kiinnostuneita avaamaan uusia lentoyhteyksiä Venäjälle.

Neuvotteluissa sovittiin myös code sharing -käytännöistä. Code sharing mahdollistaa sen, että lentoyhtiö voi lisätä kumppanuusyhtiön tunnukset omien lentojensa tietoihin esimerkiksi lentokentän näyttötauluilla.

Siperian ylilentojen osalta Venäjän neuvottelijat vahvistivat uudelleen, että uusi liikennöintipäätös on sidottu WTO-jäsenyyden toteutumiseen. Venäjällä asiaa hoitaa taloudellisen kehityksen ministeriö.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-