Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Uusin yritysosto nosti Fazerin Venäjän leipomoiden määrän viiteen

(Compiler News - 16.1.2009) Fazer on tehnyt uuden yritysoston Venäjällä hankkimalla 95 prosentin omistusosuuden pietarilaisesta pakastetuotteisiin erikoistuneesta BKK Neva -leipomoyrityksestä.

BKK Nevasta tulee viides Fazer-konsernin omistamista leipomoista Venäjällä. Fazerilla on entuudestaan kolme leipomoa Pietarissa ja yksi Moskovassa. Venäjällä Fazer toimii nimellä Hlebnyi Dom.

Hlebnyi Dom on tehnyt yhteistyötä BKK Nevan kanssa pakastetaikinatuotteiden valmistuksessa. Nevan integroiminen Hlebnyi Domiin edesauttaa Fazerin kasvustrategian toteuttamista Venäjällä pakastetuotteiden osalta.

"Fazer on sitoutunut liiketoimintansa kehittämiseen Venäjällä ja kasvattamaan osuuttaan monilla leipomotuotteiden markkinasegmenteillä. Aiemmin ilmoitettu leipomon rakentamista koskeva investointisuunnitelma on yhä voimassa ja Fazer etenee asiassa, kuitenkin huomioiden rahoituskriisin ja taloudellisen taantuman vaikutukset". OAO Hlebnyi Domin toimitusjohtaja ja Fazer-konsernin varatoimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen toteaa.

BKK Neva perustettiin vuonna 1991 ja se on erikoistunut pakastettujen taikinavalmisteiden tuotantoon. Pakastetuotteiden lisäksi tehdas tuottaa valmiita leipomo- ja konditoriatuotteita, joita myydään Pietarissa, Luoteis-Venäjällä ja Moskovassa. Fazerin tavoitteena on uudenaikaistaa leipomo lyhyessä ajassa, laajentaa tuotevalikoimaa ja tehdä yrityksestä johtava pakastetuotteiden valmistaja Luoteis-Venäjällä.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-