Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Reval Hotels Hellevig Klein Usov
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Elomatic hankki enemmistön gdanskilaisesta suunnittelutoimistosta

(Compiler News - 11.11.2008) Konsultti- ja engineering -yhtiö Elomatic on hankkinut osake-enemmistön gdanskilaisesta suunnittelutoimisto Cadmartech Ltd:stä. Elomatic on ollut puolalaisyrityksen osakas vuodesta 2006. Yrityksen nimeksi vaihtuu joulukuussa Elomatic sp.z.o.o.

Puolan telakkateollisuuden ydinalueella toimivalla Cadmartechilla on erityisosaamista risteily- ja matkustaja-alusten lisäksi myös muun tyyppisten laivojen suunnittelusta.

Elomaticilla on ollut laivanrakennus- ja tehdassuunnitteluprojekteissa tiivistä yhteistyötä Cadmartechin kanssa jo useita vuosia. Ensimmäiset osakkeet yrityksestä Elomatic osti vuonna 2006 ja heinäkuussa 2007 omistusta lisättiin 30 prosenttiin. Cadmartechin perustaja ja toimitusjohtaja Piotr Bilon omistaa kaupan jälkeen vielä 49 prosenttia yrityksestä.

Vuonna 1970 perustetulla turkulaisella Elomaticilla on Suomessa kuusi toimipistettä. Ulkomailla sillä on Cadmartechin lisäksi yhteisyritys Intiassa sekä toimistot Ruotsissa, Puolassa, Venäjällä ja Kiinassa. Elomaticin palveluksessa toimii lähes 700 suunnittelutyön ammattilaista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 44 miljoonaa euroa, josta kaksi kolmasosaa kertyi ulkomaantoiminnasta.

Elomaticin toimialat käsittävät laivasuunnittelun ohella Life Science -liiketoiminnan, Paper & Mechanical -liiketoiminnan sekä Cadmatic-toiminnon, joka kehittää ja markkinoi 3D-suunnitteluohjelmistoa.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-

TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.