Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Re&Solution Fintra. Fintra. Kansainvälisen liiketoiminnan valmennusta.
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Outotecille ja Eesti Energialle yhteisyritys kehittämään öljyliuskeen jalostusteknologiaa

(Compiler News - 5.11.2008) Outotec ja Eesti Energia perustavat yhteisyrityksen, jonka tarkoituksena on kehittää ja markkinoida ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita sekä taloudellisesti kannattavia menetelmiä ölyliuskeen eli palavan kiven jalostamiseksi.

Uudessa yrityksessä yhdistyvät Eesti Energian kokemus öljyliuskeen louhinnasta ja jalostuksesta sekä Outotecin asiantuntemus kiertoleijupetiteknologioissa. Yrityksessä Eesti Energian omistusosuus on 60 prosenttia ja Outotecin 40 prosenttia.

Eesti Energian ja Outotecin tavoitteena on, että päätös ensimmäisen uudella teknologialla toimivan öljyntuotantolaitoksen rakentamisesta Narvaan tehdään ensi vuoden toukokuussa.

"Näemme, että uudella yhteisyrityksellä ja leijupetiteknologioillamme on paljon liiketoimintamahdollisuuksia. Laajoja öljyliuske-esiintymiä on Viron ohella muun muassa Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Kiinassa, Venäjällä ja Jordaniassa", Outotecin toimitusjohtaja Tapani Järvinen kertoo.

Eesti Energia on jo aiemmin aloittanut öljyliuskeliiketoimintansa kansainvälistämisen. Alkuvuonna energiayhtiö solmi yhteistyösopimuksen Jordanian hallituksen kanssa öljyliusketta energialähteenä käyttävän voimalan rakentamisesta Jordaniaan.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-

TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.