Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Papula-Nevinpat
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ruokakeskon tytäryhtiö jätti alustavan yrityskauppailmoituksen venäläisestä Lenta-kauppaketjusta

(Compiler News - 20.10.2008) Keskon antaman tiedotteen mukaan Venäjän federaation kilpailuvirasto on julkaissut internet-sivuillaan tiedon Ruokakeskon tytätyhtiön Cassan tekemästä alustavasta yrityskauppailmoituksesta koskien OOO Lenta -nimisen yhtiön hankintaa, lisätietojen tarpeesta ja ilmoituksen käsittelyajan jatkamisesta tämän vuoden joulukuun 11. päivään saakka.

Cassa on tehnyt alustavan yrityskauppailmoituksen siltä varalta, että Ruokakeskolle avautuisi mahdollisuus mainitun yrittyskaupan toteuttamiseen. Ilmoituksessa tarkoitettu yrityskauppaprosessi ei ole vielä edennyt.

Lentaa havittelee useampikin ulkomainen ostaja

Yksityishenkilöiden ja EBRD-pankin omistama vähittäiskauppaketju Lenta on suurin elintarvikkeiden myyjä Pietarin alueella. Sillä on Pietarissa 14 hypermarkettia ja 17 markettia muissa Venäjän suurkaupungeissa, kuten Novosibirskissa, Tjumenissa ja Astrakanissa. Lentan liikevaihto oli viime vuonna 1,56 miljardin dollarin suuruinen.

Lentan osakkeiden myynti tarjouskilpailun perusteella julistettiin lokakuussa. Myynnissä on 88,9 prosenttia osakekannasta, sillä Lentaa vuodesta 2004 saakka rahoittanut EBRD aikoo toistaiseksi säilyttää 11,1 prosentin omistuksensa.

Markkinalähteiden mukaan osakkeiden tarjouskilpailuun olisivat Ruokakeskon Cassan lisäksi osallistuneet amerikkalainen Wal-Mart, ranskalainen Carrefour ja kroatialainen Agrokor-ketju. Niistä mikään ei ole kuitenkaan julkisesti vahvistanut osallistumistaan, kuten Ruokakesko nyt teki.

Wal-Mart ja Carrefour ovat jo pitkään selvitelleet Venäjälle laajentumista, mutta niillä ei ole maassa toistaiseksi muuta toimintaa kuin paikalliset edustustot.

Venäjän suurin vähittäiskauppayhtiö on paikallisesti omistettu X5-ketju, joka on syntynyt fuusion kautta. Toinen suuri ketju on Seventh Continent, joka on aiemmin saanut ostotarjouksen ulkomaiselta sijoittajalta.

EBRD-pankki on tähän mennessä rahoittanut Lentaa yhdellä 30 miljoonan dollarin lainalla ja yhdellä 50 miljoonan dollarin lainalla.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-

TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.