Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Barents Papula-Nevinpat
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Outotecille kupariteknologian suurtilaus Venäjältä

(Compiler News - 4.10.2008) Outotec on sopinut Russian Copper Companyn kanssa uuden kuparirikastamon suunnittelemisesta ja toimittamisesta Miheevskyn porfyyri-kuparihankkeeseen, joka toteutetaan Cheljabinskissa Venäjällä.

Varsinaisena tilaajana on Russian Copper Companyn tytäryhtiö ZAO Miheevsky GOK ja laitetoimitukset ajoittuvat vuosiin 2010 ja 2011. Sopimuksen arvo ylittää 175 miljoonaa euroa. Russian Copper Company toteuttaa Miheevskyn kaivoksen rakentamisen projektirahoituksella.

Miheevskyn rikastamo käsittelee valmistuttuaan 20 miljoonaa tonnia kuparimalmia vuodessa. Uuden tuotantolaitoksen arvioidaan käynnistyvän vuoden 2012 alkupuolella.

Russian Copper Company on Venäjän kolmanneksi suurin kuparinvalmistaja ja Outotec on pitkään ollut yhtiön strateginen kumppani.

"Olemme suunnitelleet ja toimittaneet heille kaksi rikastamoa Kazakstanin Aktobeen ja yhteistyömme jatkuu tämän tärkeän projektin myötä Venäjällä". Outotecin toimitusjohtaja Tapani Järvinen kertoo.

Nyt sovittu Outotecin toimitus käsittää koko rikastamon suunnittelun, kuudessa erässä toimitettavat tärkeimmät prosessilaitteet, varaosat, asennusvalvonnan ja käynnistyspalvelut sekä koulutuksen. Rikastamolaitteisiin sisältyvät muiden muassa kaksi suurta puoliautogeenistä jauhinmyllyä sekä 12 kappaletta maailman suurimpia TankCell (r) 300 -tyypin vaahdotuslaitteita.

Russian Copper Companyllä on Venäjällä entuudestaan kaksi pienempää rikastamoa, kolme metallurgista laitosta sekä kuparin uutto- ja elektrolyysilaitos. Näiden laitosten laitteet ovat pääosin Outotecin toimittamia.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-

TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.