Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Straightway
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Saimaan kanavan kehittämistoimet käyntiin

(Compiler News - 26.9.2008) Saimaan kanavan tulevaisuus on turvattu ja suunnitellut Saimaan vesistöalueen kehittämistoimet voidaan käynnistää. Näin arveli liikenneministeri Anu Vehviläinen Suomen ja Venäjän liikenneministerien tapaamisessa. Vehviläisen tapaan myös Venäjän liikenneministeri Igor Levitin olivat molemmat tyytyväisiä, että kolmen vuoden vuokrasopimusneuvottelut ovat vihdoin päättyneet.

"Sopimusluonnoksen valmistuminen on hieno viesti kaikille kanavan käyttäjille", ministeri Vehiläinen sanoi.

Ministeri Levitin kertoi myös, että Venäjän hallituksessa valmistellaan asetusmuutosta, jolla mahdollistetaan autonkuljetusrekkojen kulku Vaalimaan kautta. Suomen liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteena on puolestaan, että Vaalimaan raja-asemalla päästään avaamaan rekkaparkki vuoden 2009 aikana.

Venäjä investoi nopeaan junayhteyteen 2,5 miljardia dollaria

Helsingin ja Pietarin välisen nopean junayhteyden tilannetta päivitettäessä selvisti, että Venäjän puoleinen ratainfrastruktuuri valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä ja viimeistelytyöt tehdään alkuvuonna 2010. Venäjän rataosuuteen investoidaan 2,5 miljardia dollaria.

Suomen puolella on päätetty radan uudistamisesta myös muilta osin. Lahti-Luumäki rataosuuden palvelutason nostaminen on jo pantu käyntiin. Suurin osa jäljellä olevasta matka-aikatavoitteesta saavutetaan uusimalla tämä osuus nopealle junaliikenteelle sopivaksi. Parannustyöt tulevat valmistumaan vuoteen 2011 mennessä.

Ratainvestoinnin tavoitteena on, että Helsingin ja Pietarin välinen matka-aika saataisiin tiputettua kolmeen ja puoleen tuntiin.


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)

TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.