Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Fintra Pienyrityskeskus
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Saarioiden rakentaa Viroon valmisruokatehtaan

(Compiler News - 27.6.2008) Saarioinen rakentaa Viroon uuden valmisruokatehtaan nykyisen Tallinnassa toimivan AS Melecon tehtaan kapasiteetin käytyä pieneksi. Tehdas valmistuu Raplan kaupungin tuntumaan noin 50 kilometriä Tallinnasta lounaaseen.

Noin seitsemän hehtaarin tontille valmistuvasta tehtaasta tulee Saarioisten uudenaikaisin tuotantolaitos. Projektin kustannusarvio on noin 14 miljoonaa euroa.

Tehtaan pinta-ala on 6 000 neliömetriä ja lisäksi tontille valmistuu tuhannen neliön kylmävarasto. Rakennustyöt alkavat tulevana syksynä ja tehtaan uskotaan olevan käyttövalmiina syksyllä 2009.

Tehdas työllistää valmistuttuaan noin sata henkilöä eli saman verran kuin nykyinenkin laitos. Uudet, tehokkaat tuotantolinjat ja -laitteet mahdollistavat tuotantovolyymin kasvattamisen samalla työntekijämäärällä.

Saarioisten tavoitteena on luoda valmisruuille Baltiassa vastaavat markkinat kuin Suomessa. Tällä hetkellä Viron kauppojen hyllyillä näkyvät valmisruuat ovat salaattien ja välipalatuotteiden lisäksi pääasiassa kauppojen omien keittiöiden tuotteita. Saarioisten markkinoille tuomat valmisruuat tehdään paikallisen maun mukaisiksi.

Raplan tehdasta on tarkoitus hyödyntää koko Baltian ja Itämeren alueella, sillä siinä voidaan tehokkaasti tehdä myös pieniä valmistussarjoja. Tuotevalikoima koostuu valmisruuista, salaateista ja välipaloista.

Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.