Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Markinvest Avenir
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Atria ostaa kaksi lihanjalostusyhtiötä Virossa

(Compiler News - 26.6.2008) Atria ostaa virolaiset lihanjalostusyhtiöt AS Woro Kommertsin ja AS Vastse-Kuusten. Vastse-Kuusten kauppa koskee yhtiön koko osakekantaa ja Woro Kommertsin tapauksessa kohteena on 97,7 prosenttia osakekannasta.

Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Viron kilpailuviranomaisen hyväksyntää, jonka arvioidaan tapahtuvan heinäkuun loppuun mennessä. Atria arvioi, että uusien yhtiöiden konsolidointi tapahtuu elokuun alusta lukien. Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkista kauppahintaa.

Atria omistaa Virossa entuudestaan AS Valga Lihatööstus -lihanjalostusyhtiön. Uusien yritysostojen myötä Atrialla on hyvät kasvuedellytykset sekä Virossa että myös koko Baltian alueella.

Woro Kommerts on perustettu vuonna 1993 ja sen tuotevalikoimaan kuuluvat savustetut makkarat ja lihavalmisteet, keittomakkarat, grillimakkarat ja nakit. Yhtiön kokonaismarkkinaosuus arvossa mitattuna on 13 prosenttia, mikä nostaa sen Viron toiseksi suurimmaksi lihanjalostusyritykseksi.

Woro Kommertsilla on tuotantolaitos Ahjassa Tarton läheisyydessä ja jakelukeskus Tartossa. Tuotantolaitos on rakennettu vuosituhannen vaihteessa ja tuotantokalusto on moderni. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 9,9 miljoonaa euroa ja työntekijöitä sillä on noin 170.

Vastse-Kuusta taas valmistaa erilaisia leivänpäällisiä, ruokamakkaroita, kestomakkaroita ja kuluttajapakattua lihaa.Yhtiöllä on oma teurastamo ja lihanleikkaamo, jotka sijaitsevat Vastse-Kuustessa Etelä-Virossa. Sen kokonaismarkkinaosuus on arvossa mitattuna kuusi prosenttia. Vastse-Kuusten liikevaihto oli viime vuonna 8,8 miljoonaa euroa ja työntekijöitä sillä on on 140.

Atria osti vuonna 2005 Virossa Valga Lihatööstus -yhtiön. Sen liikevaihto vuonna 2007 oli 23,2 miljoonaa euroa. Atria on myös investoinut Valgaan ja viime vuonna käytettiin seitsemän miljoonaa euroa tuotantolaitoksen kapasiteetin ja kustannustehokkuuden nostamiseen sekä alkutuotannon kehittämiseen.

Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.