Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Nurminen Logistics Sponsa - Portgate Helsinki
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ahlstromin Venäjän-tehdas avattiin Tverissä

(Compiler News - 2.6.2008) Ahlstrom avasi tiistaina uuden lasihuopatehtaansa Redkinossa Tverin alueella Venäjällä. Tehdas valmistaa lasihuopaa Venäjän rakennusmateriaali- ja muovikomposiittiteollisuudelle. Se on ensimmäinen Ahlstromin kokonaan omistama kuitumateriaalien tuotantolaitos Venäjällä.

Hanke käsittää tehdasrakennuksen, uuden lasihuopakoneen ja tarvittavan infrastruktuurin. Investoinnin arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti on 250 miljoonaa neliömetriä, mikä nostaa Ahlstromin lasihuovan kokonaiskapasiteetin Euroopassa puoleen miljardiin neliömetriin.

”Tverin laitoksemme vahvistaa asemaamme johtavana erikoislasihuovan kehittäjänä ja valmistajana. Redkinon tehdas tukee muita laajentumismahdollisuuksia Venäjällä ja Itä-Euroopassa sekä vielä Lähi-idässä ja Aasiassa”, Ahlstromin toimitusjohtaja Risto Anttonen toteaa.

Ahlstrom kokee Venäjän lasihuopamarkkinat erittäin houkuttelevaksi liiketoiminta-alueeksi. Tuoteryhmän kasvu on 15-40 prosenttia, lopputuotteesta riippuen.

Ahlstrom tuo uusia työpaikkoja Redkinoon ja piristää paikallista taloutta tarvitsemillaan palveluilla ja alihankkijoilla. Tverin alue sijaitsee Keski-Venäjällä noin 160 kilometrin päässä Moskovasta Pietarin suuntaan. Alueella on noin puolitoista miljoonaa asukasta. Suurin keskus on Tverin kaupunki, jonka asukasmäärä on noin 400 000.

Tehtaan henkilöstö on rekrytoitu Redkinosta ja Tveristä. Kaikki 80 uutta työntekijää koulutettiin Karhulan tehtaalla Suomessa. Ammatillisen koulutuksen lisäksi henkilöstölle annettiin turvallisuus- ja laatukoulutusta sekä heidät tutustutettiin Ahlstromin liiketoimintaan.

Ahlstromilla on Venäjällä Tverin tehtaan lisäksi myyntitoimisto Moskovassa ja vähemmistöosuus erikoispaperiyhtiö Troitskajassa Kalugan alueella.

Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.