Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Fintra
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Tullin tuorein tieto:
Vuonna 2006 vajaa kolmannes Venäjän-viennistä oli jälleenvientiä

(Compiler News - 6.6.2008) Suomen Venäjälle suuntautuneesta viennistä huomattava osa on muualla tuotettujen tavaroiden jälleenvientiä. Vuonna 2006 tämä osuus oli arviolta 30 prosenttia, selviää Tullin tilastoyksikön erikoisselvityksestä. Tieto on tuorein mahdollinen, koska Tulli joutuu odottamaan Tilastokeskuksen tuotantotilaston valmistumista.

Noin 1,8 miljardin suuruisesta jälleenviennistä Suomeen tuotujen, muualla valmistettujen ja Venäjälle kuljetettujen henkilöautojen vientiarvo oli 724 miljoonaa euroa vuonna 2006. Televisioita ja muita viihde-elektroniikan laitteita jälleenvietiin 330 miljoonan euron arvosta. Näihin lukuihin eivät siis sisälly trasitokuljetuksina Venäjälle viedyt tavarat.

Näiden tavararyhmien lisäksi Suomesta vietiin Venäjälle muun muassa lääkkeitä. voiteluaineita, käsityökaluja ja pakettiautoja.

Jälleenviennin osuuden arviointi on hankalaa nimenomaan matkapuhelinviennin vuoksi. Huomattava osa Suomeen tuoduista puhelimista viedään maasta edelleen, mutta Suomessa valmistettujen puhelimien ja muualla valmistettujen puhelimien osuutta viennistä ei voida laskea. Myös tietokonelaitteiden ja kotitalouskoneiden viennistä kotimaisen tuotannon ja jälleenviennin osuuksia on vaikea erottaa.

Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.