Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Hellevig Klein Usov Buslink-BAS Vaalimaa
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

CapMan ostaa Venäjällä toimivan pääomasijoittaja Norumin

(Compiler News - 26.5.2008) CapMan on tehnyt sopimuksen Norum Russia III -rahaston hallinnointiyhtiöiden ostamisesta. Myyjinä ovat Norumin johto, DnB NOR ASA ja Sitra Management Oy. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuun loppuun mennessä, kun tarvittavat viranomaisluvat on saatu.

Kaupan ensimmäisessä vaiheessa CapManin omistukseen siirtyy 51 prosenttia Norum Russia III -rahaston hallinnointiyhtiön ja 100 prosenttia advisory-yhtiön osakkeista ja äänimäärästä. Niistä suoritettava kauppahinta on noin 3,4 miljoonaa euroa, mutta sitä tarkistetaan varainhankintavaiheessa olevan rahaston lopullisen koon perusteella.

CapMan rahoittaa yritysoston käteisvaroin sekä suunnatulla osakeannilla myyjille. Capmanin osa sijoitus Norum Russia III -rahastoon on 13,5 miljoonaa euroa.

Norum on toiminut Venäjän pääomasijoitusmarkkinoilla vuodesta 1995 ja on yksi kokeneimmista toimijoista tällä markkinalla. Yhtiöllä on toimistot Moskovassa ja Pietarissa sekä hyvä verkostot Venäjän maakunnissa. Norumin viime vuoden heinäkuussa perustama Russia III -rahasto siirtyy kaupan myötä CapManin hallinnoitavaksi. Rahaston koko on CapManin sijoitus mukaan lukien tällä hetkellä 88 miljoonaa euroa ja sen tavoitekoko on 150 miljoonaa euroa. Rahaston varainhankinta jatkuu CapMan Russia -nimellä.

Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.