Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Fintra Vaalimaa
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Rautakirja vahvistaa asemiaan Venäjällä

Rautakirjan on taas vahvistanut asemiaan Venäjän lehtikaupassa. Se on ostanut venäläisen kioskiyhtiö OOO KP Roznitsan yhtiön omistavilta yksityishenkilöiltä. KP Roznitsalla on 89 kioskia Rostovin alueella Etelä-Venäjällä. Vuonna 2007 KP Roznitsan liikevaihto oli noin kaksi miljoonaa euroa.

Rautakirjalla on Venäjällä nyt parisataa lehtikioskia. Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen tähdentää, että yrityksen tavoitteena on nousta yhdeksi merkittävimmistä lehtijakelijoista ja kioskikauppiaista Venäjän suurimmissa kupungeissa.

Rautakirjalla on Venäjällä ennestään lehtijakeluyhtiö Pressexpo ja kioskiyhtiö R-kiosk. Elokuussa Rautakirja hankki myös lehtijakeluyhtiö Press Point Internationalin ja kioskitoimija HDS CIS:n.

Rautakirja perusti viime vuoden loppupuolella erityisen Rautakirja Venäjä -yksikön. Sen tehtävänä on vastata sekä lehtijakelun että lehtien vähittäiskaupan operatiivisesta liiketoiminnasta ja sen kehittämisestä Venäjällä. Rautakirja Venäjän toimitusjohtaja on Ruslan Grigorjev.

Toimitusjohtaja Erkki Järvisen mukaan lehtijakelun ja lehtien vähittäiskaupan kohdalla Rautakirja on vasta laajentumisena alussa Venäjällä. "Haemme kasvua sekä orgaanisesti että kumppanuuksien ja yritysostojen kautta", hän kertoi marraskuussa.

Menneen kymmenen vuoden aikana Rautakirja on jatkuvasti kasvattanut liiketoimintaansa ulkomailla ja nykyisin jo 34 % liikevaihdosta tulee Suomen ulkopuolelta. Rautakirja on osa SanomaWSOY-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva mediakonserni.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.