Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Fintra Vaalimaa
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Raakapuun tuontikuljetukset Venäjältä vähenivät
lähes kolmanneksen viime vuonna

(Compiler News - 31.3.2008) VR Cargon Venäjän ja Suomen välisen tavaraliikenteen määrä laski viime vuonna 20 prosenttia. Tavararyhmistä suurimman pudotuksen kokivat raakapuun tuontikuljetukset. Ne vähenivät vuodesta 2006 yli 30 prosenttia. Transitokuljetukset laskivat 16,4 prosenttia nekin.

Venäjän kuljetusmäärät olivat kaikkiaan 13,5 miljoonaa tonnia. VR Cargon kansainvälisestä tavaraliikenteestä suurin osa on Venäjän liikennettä.

VR Cargon tavaraliikenteen määrä laski kokonaisuudessaan edellisvuoden 43,6 miljoonasta tonnista 40,3 miljoonaan tonniin.

VR-konsernin tulos oli viime vuonna kuitenkin paras vuosikymmeneen. Hyvästä tuloksesta on kiittäminen henkilöliikenteen kasvua. Yhteensä kaukoliikenteen matkoja tehtiin 12,9 miljoonaa ja kasvua tuli 3,1 prosenttia. Eniten kuitenkin junamatkojen määrä kasvoi Suomen ja Venäjän välisessä matkustajaliikenteessä. Kasvua oli 18,4 prosenttia.

VR-konsernin tulos vuodelta 2007 oli 66,4 miljoonaa euroa, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 63,1 miljoonaa. Myös VR:n liikevoitto parani edellisvuoden 85,2 miljoonasta 87,1 miljoonaan.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.