Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

VR Cargo
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fazer investoi sata miljoonaa euroa uuteen leipomoon Pietarin alueella

(Compiler News - 18.3.2008) Fazer on allekirjoittanut sopimuksen tontin ostamisesta Leningradin läänissä uuden leipomon rakentamista varten. Leipomossa valmistetaan tuoretta ja pakastettua leipää sekä kahvileipää.

Noin 20 hehtaarin kokoinen tontti sijaitsee Vsevolozhkin alueella Pietarin kehätien itäpuolella. Leipomon kokonaisinvestoinnin arvo ylittänee 100 miljoonaa euroa.

”Perustettava leipomo mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden valmistamisen ja toimitusten lisäämisen muillekin Venäjän alueille”, Fazerin Venäjän toiminnoista vastaava johtaja Harri-Pekka Kaukonen toteaa.

Fazerin leipomotoiminta Venäjällä on kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvanut keskimäärin 40 prosenttia vuodessa ja se muodostaa tällä hetkellä noin 14 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta.

Fazer on viimeisen kymmenen vuoden aikana investoinut noin 130 miljoonaa euroa toimintaansa Venäjällä. Yhtiön liikevaihto Venäjällä oli viime vuonna noin 170 miljoonaa euroa. Leipomotoimialan palveluksessa on 3 700 paikallista työntekijää.

Fazer on vuodesta 2006 lähtien toiminut Venäjällä myös ruokailupalvelualalla. Toiminta keskittyi aluksi ruokailupalvelujen tarjoamiseen Pietarissa toimiville kansainvälisille ja pohjoismaisille yrityksille. Ruokailupalveluja laajennettiin viime syyskuussa avaamalla ensimmäisen Fazer Amica -ravintolan Pietarissa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.