Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Hacklin Hamiko Avenir - Liikekumppanisi Venäjällä
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fortumin kauppa nousi heti talousuutisiin Venäjällä

(Compiler News - 29.2.2008) Fortumin tuore yrityskauppa noteerattiin heti myös Venäjän johtavilla talousuutisten verkkosivuilla. Fortumin Uralin alueella toimivan sähköntuotantoyhtiö TGC-10:n osakkeiden osto on yksi suurimmista Suomen ulkomaan investoinneista. Suuri se on myös Venäjän energiateollisuudessa. Yrityskaupan kokonaisarvo on vähintään 1,7 miljardia euroa ja enimmillään 2,7 miljardia euroa.

Interfaxin mukaan Fortum teki huutokaupassa ainoan ostotarjouksen, mutta RIA Novostin mukaan huutokauppaan osallistui useampia yhtiöitä, joukossa Gaz de France. Nämä kilpailijat olivat mahdollisesti valmiita vähäisempään omistukselliseen sitoutumiseen kuin kuin Fortum.

Arvostetun yksityisen uutistoimiston RBC Newsin mukaan Fortumin ostosummaa pitää tarkastella myös suhteessa sähkön tuotantomäärään. RosBusinessConsulting -ryhmään kuuluva uutistoimiston mukaan Fortumin maksama kauppasumma ylittää nykyisen tuotannon perusteella selvästi TGC-10:n markkina-arvon. Yhtiön energian tuotantoon suhteutettu hinta on RBC:n mukaan myös hieman korkeampi kuin mitä se oli saksalaisen E.ON-yhtiön ostaessa venäläisen OGK:n.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.