Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Yhtiöt
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

FinNode-keskus vahvistamaan Suomen ja Venäjän innovaatioyhteistyötä

(Compiler News - 27.2.2008) Pietarissa avattiin tiistaina innovaatiokeskus FinNode, jonka tehtävänä on vahvistaa Suomen ja Venäjän välistä yhteistyötä tutkimuksen, kehitystyön ja innovaatiotoiminnan aloilla.

”Haluamme olla tunnistamassa, mitä paikallisilla markkinoilla tapahtuu, jotta suomalaiset yritykset pystyivät jatkossakin vastaamaan venäläisten yritysten ja kuluttajien tarpeisiin”, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen sanoo.

Innovaatiokeskus FinNode Venäjä sijaitsee Pietarin keskustan tuntumassa, uudessa Apollo Business Centerissä Dobroljubova-kadulla. Keskusta hyödyntävät suomalaisyritykset voivat sijoittua innovaatiokeskuksen yhteydessä olevaan Technopoliksen operoimaan toimistohotelliin ja käyttää keskuksessa toimivien organisaatioiden ja niiden paikallisten yhteistyökumppaneiden asiantuntijapalveluita. Venäläisille kumppaneille innovaatiokeskus antaa mahdollisuuden tavoittaa keskeisiä suomalaisia toimijoita.

Keskus palvelee niin tiede- kuin kysyntälähtöisten innovaatioiden kehittämistä. Ensin mainitusta esimerkkinä on nanoteknologian ja nanomateriaalien kehittämiseen tähtäävät yhteiset tutkimus- ja kehitysprojektit. Myös rakentamiseen ja kiinteistöjen energiatalouden parantamiseen liittyviä yhteistyöprojekteja on vireillä.

FinNode Venäjä on toteutettu ja toimii myös jatkossa julkisen sektorin ja yksityisen sektorin yhteisenä hankkeena.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.