Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Yhtiöt
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Rautaruukilta 100 miljoonan euron teräsrakenteet Pietarin jalkapallostadionille (23.2.)

(Compiler News - 23.2.2008) Rautaruukki toimittaa teräsrakenteita Pietarin uuteen Zenit-jalkapallostadioniin. Yksikköhintaisen sopimuksen kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa. Tilaus on Rautaruukin historian suurin teräsrakennetoimitus. Stadionin rakennuttaja on Pietarin kaupunginhallitus ja pääsopimuskumppani on LLC Avant.

Zenit-stadionin katsomorakenteiden toimitukset alkavat huhtikuussa ja jatkuvat lokakuuhun. Ensimmäinen jalkapallo-ottelu uudella stadionilla pelataan keväällä 2009.

Stadionille tulee kaikkiaan 60 000 istumapaikkaa. Rautaruukin toimittamien ristikkomaisten katsomorakenteiden kokonaispaino on 23 000 tonnia. Rakenteet valmistetaan osittain Rautaruukin omissa paikallisissa tuotantolaitoksissa Obninskissa ja Balabanovossa sekä osittain myös alihankintana. Suurimmat katsomoon toimitettavat tukirakenteet ovat 50 metriä korkeita ja painavat yli 60 tonnia. Rakenteiden raaka-aineena käytettävä teräs hankitaan pääosin Venäjältä.

” Yhteistyö Pietarin kaupungin kanssa vahvistaa asemaamme vaativien hankkeiden luotettavana ja toimitusvarmana kumppanina. Tämä on myös esimerkki strategisesta nousustamme Euroopan johtavaksi teräsrakenteiden ratkaisutoimittajaksi”, Ruukki Construction -divisioonan johtaja Saku Sipola toteaa.

Rautaruukilla on vankkaa kokemusta urheilutilojen ja -areenoiden rakenteiden toimituksista. Se on vuodesta 2006 toimittanut materiaaleja, kattorakenteita, paneeleja sekä julkisivuja ja vastannut asennuksista useisiin kohteisiin Ruotsissa, Venäjällä ja Latviassa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.