Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest Ragion of Finland
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Evli osakkaaksi Venäjällä toimivaan yritysjärjestelyjen neuvonantajayritykseen

(Compiler News - 25.2.2008) Evli Pankki laajentaa Venäjän-toimintaansa hankkimalla 49,9 prosentin osuuden Avanko Oy:stä. Avankon toimivalle johdolle jää 50,1 prosentin enemmistöomistus yhtiöstä.

Avanko tarjoaa yritysjärjestelyihin liittyviä neuvontapalveluita Venäjällä Sen toimistot ovat Pietarissa ja Moskovassa. Yhtiöllä on pitkä kokemus Venäjän rahoitusmarkkinoista, paikallisten toimintatapojen perusteellista osaamista sekä mittava paikallinen kontaktiverkosto. Avankon asiakaskunta koostuu venäläisistä ja kansainvälisistä yhtiöistä.

Avankon kautta Evlin Corporate Finance -resurssit täydentyvät 24 venäläisellä asiantuntijalla, jotka voivat tehdä tiivistä yhteistyötä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa toimivien yritysrahoitustiimien kanssa.

Avankon kohdalla taas yhteistyö Evlin kanssa vahvistaa sen markkina-asemaa Venäjällä, koska se avaa madollisuuksia tavoitella isompia toimeksiantoja ja kasvattaa sekä palveluvalikoimaa että asiakaskuntaa.

”Saamme myös käyttöömme osakeanteihin, varainhoitoon ja pääomamarkkinoihin liittyvää erikoisosaamista. Uskomme, että kykymme tarjota venäläisille yhtiöille mahdollisuuden listautua OMX:in Pohjoismaiseen pörssiin tukee meitä alan paikallisessa kilpailutilanteessa”, Avankon toimitusjohtaja Grigory Dudarev sanoo.

Avankon osakkaana Evli pystyy avaamaan asiakkailleen uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Investoinnit Venäjälle kasvavat nopeasti ja siksi Evli vahvistaa voimavarojaan Venäjän ja IVY-maiden muodostamalla alueella,

Evli-konsernilla on ennestään Venäjään liittyvää liiketoimintaa. Se toi markkinoille ensimmäisen Venäjälle sijoittavan osakerahastonsa vuonna 2004. Nyt se hallinnoi kolmea Venäjälle ja IVY-maihin sijoittavaa sijoitusrahastoa. Rahastojen yhteenlaskettu nettovarallisuus on lähes 300 miljoonaa euroa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.