Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Konsu laajentaa konsulttitoimintaansa Kiovaan Ukrainassa

(Compiler News - 30.1.2008) Venäjällä jo toistakymmentä vuotta toiminut suomalainen konsultti- ja palveluyritys Konsu laajentaa toimintaansa Ukrainaan ja avaa helmikuussa toimiston Kiovassa. Ukrainassa toimii jo noin 2 000 länsimaista yritystä, joista noin 80 on suomalaisia.

”Kiova oli itsestään selvä valinta uuden toimipisteen sijaintipaikaksi, sillä Venäjällä toimivat asiakkaamme hakevat nyt idänkaupalleen lisäkasvua Ukrainan suunnalta”, Konsu Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Karhu perustelee.

Ukrainan lähes 50 miljoonasta asukkaasta noin viisi miljoonaa asuu Kiovassa. Maan talous painottuu kuitenkin Kiovaan, sillä reilu neljännes kaikista yrityksistä on sijoittunut pääkaupunkialueelle.

Väkirikas ja toistaiseksi hyvään talouskasvuun päässyt Ukraina tarjoaa länsiyrityksille suuren markkinapotentiaalin. Samalla paikallisen tuotantotoiminnan ja muun liiketoiminnan kustannukset ovat alhaisempia kuin Venäjän suurkaupungeissa.

Konsun Kiovan toimisto tarjoaa asiakkailleen lähes yhtä kattavat palvelut kuin Venäjälläkin. Konsulttiyritys hoitaa yritysten etabloitumisjärjestelyt, juridiset toimeksiannot sekä taloushallinnon. Kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevan toimiston ukrainalainen henkilöstö käsittää alkuvaiheessa toimistopäällikön, pääkirjanpitäjän ja juristin. Toimistoa johtajaa Pasi Järvilehto, joka on perehtynyt itämarkkinoihin työskenneltyään kauan sekä Venäjällä, Ukrainassa että Kazakstanissa.

Konsu on johtava Venäjän-kaupan konsulttiyritys, joka kuuluu taloushallintoalalla toimivaan Accountor Groupiin. Konsun palveluksessa on on yhteensä 140 työntekijää, joista hieman toistakymmentä toimii kotimaassa Lappeenrannan pääkonttorissa ja Helsingin toimistossa sekä loput Venäjällä ja Ukrainassa.

Koko Konsu Groupin liikevaihto vuonna 2007 oli 4,7 miljoonaa euroa ja liikevaihto kasvoi edellisvuotisesta 54 prosenttia. Myös tästä vuodesta odotetaan hyvää, koska Venäjällä ja Ukrainassa suorien ulkomaisten investointien odotetaan jatkavan kasvuaan.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.