Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Ragion of Finland
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Paulig valmistelee paahtimon perustamista Tveriin Venäjällä

(Compiler News - 23.1.2008) Kahvin vientiä Venäjälle jo pitkään harjoittanut Paulig-konserni aikoo aloittaa myös paikallisen paahtimotoiminnan. Paulig on tehnyt esisopimuksen rakennustontin ostosta. Viiden hehtaarin suuruinen tontti on Tverin Borovlevossa. Vajaan puolen miljoonan asukkaan Tverin kaupunki sijaitsee noin 170 kilometriä Moskovasta Pietariin päin hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Tonttivarauksen yhteydessä Paulig solmi aiesopimuksen myös Tverin hallinnon kanssa voidakseen varmistaa, että alueen viranomaiset tukevat hankkeen toteuttamista.

Kaupan lopullisesti toteutuessa ja lupien varmistuessa paahtimon rakentaminen voidaan aloittaa ja tavoitteena töiden valmistuminen vuoden 2009 aikana. Tuotantolaitoksen ensimmäisen vaiheen investointikustannus on noin 12 miljoonaa euroa. Paahtimon työntekijämäärä on alkuvaiheessa noin 60 henkilöä.

”Paikallisen paahtimon rakentaminen on tärkeää kilpailukykymme kannalta. Paahtamien Venäjällä kannattaa, sillä valmiilla kahvituotteilla on korkeat tuontitullit. Paahtimo lisää myös toimitusten joustavuutta ja tuotteiden kierron nopeutta”, konsernin kahviliiketoiminnasta vastaavan Oy Gustav Paulig Ab:n toimitusjohtaja Pekka Pirinen perustelee.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.