Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Saimaa Lines
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Andritzille suurtilaus Mondin sellu- ja paperitehtaalle Komissa

(Compiler News - 8.1.2007) Teknologiakonserni Andritz toimittaa Mondin Syktyvkarin sellu- ja paperitehtaalle Komin tasavaltaan uuden soodakattilan, haihduttamon ja puukentän. Tilauksen tarkkaa arvoa ei ole julkistettu, mutta tämän kaltaisen projektin kustannus on yleensä 100-130 miljoonaa euroa. Toimituksen on määrä valmistua vuonna 2010.

Tilaukseen kuuluvassa nykyaikaisessa soodakattilassa on laimeiden ja väkevien hakukaasujen polttojärjestelmä. Korkeilla höyryarvoilla toimiva kattila mahdollistaa sähköntuotannon maksimoinnin ympäristöystävällisellä ja kustannustehokkaalla tavalla.

Haihduttamon toimitus sisältää mustalipeähaihduttamon, likaislauhteiden strippauslaitoksen ja metanolin nesteytyslaitoksen. Likaislauhteen strippauksessa puhdistetaan sekä uuden haihduttamon että olemassa olevien haihduttamoiden likaislauhteet. Strippauksessa talteenotettu metanoli nesteytetään polttoaineeksi tehtaan sisäiseen käyttöön.

Tehtaan puukenttään kuuluu kaksi maailman tehokkainta kuorintalinjaa. Puukentän kapasiteetti vastaa sellun tuotannossa 875 000 tonnin vuosikapasiteettia. Kuorintalinjojen tuntikapasiteetti on havupuulle 415 kiintokuutiota ja lehtipuulle 300 kiintokuutiota linjaa kohden.

Lehtipuukuitulinjan modernisointi käsittää ruskeamassa pesun tehostamisen sekä valkaisun tehostamisen. Tehostamistointen seurauksena lehtipuulinjan kapasiteetti nousee 1 500 tonniin päivässä. Havupuulinjalla taas keittotekniikan uusiminen nostaa tuotantokapasiteetin 1 000 tonniin päivässä.

Andritz Oy on yksi maailman johtavista sellu- ja paperiteollisuuden järjestelmien, laitteiden ja palvelujen toimittajista. Yhtiön liikevaihto on runsaat 500 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 1 100 työntekijää. Andritz Oy:n omistaa itävaltalainen, Wienin pörssissä noteerattu Andritz AG.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.