Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Finnair sai monivuotisen huoltosopimuksen Aeroflot Cargolta

(Compiler News - 2,1,2008) Finnair Tekniikka ja venäläinen Aeroflot Cargo ovat sopineet Boeing MD11 -rahtikoneiden huoltotuesta vuoteen 2016 saakka. Huoltosopimus kattaa koneiden linja- ja runkohuoltojen lisäksi myös laite- ja moottorituen. Sopimuksen arvo on yhteensä yli 200 miljoonaa euroa kahdeksan vuoden aikana.

Huoltosopimus on Finnair Tekniikan historian suurimpia. Aeroflot Cargo on Finnair-konsernin ulkopuolisista teknisten palvelujen ostajista suurin. Sopimus on jatkoa Finnairin vuonna 2004 aloittamalla yhteistyölle Aeroflot-konsernin laajarunkolaivaston huolloissa.

"Finnairin oman laivaston modernisoituminen vähentää konsernin sisäisen työn osuutta tulevina vuosina. Uuden Aeroflot-sopimuksen myötä voimme hyödyntää resurssejamme ja osaamistamme aiempaa tehokkaammin", Finnair Tekniikan johtaja Kimmo Soini selittää.

Finnair Tekniikan vuotuinen liikevaihto on runsaat 200 miljoonaa euroa, josta Finnair-konsernin ulkopuolisten asiakkaiden osuus on vajaat 25 prosenttia.

Finnair luopuu matkustajaliikenteessään Boeing MD11 -koneistaan vuoden 2010 kevääseen mennessä. Seitsemästä koneesta viisi on leasing-koneita. Kaksi MD11-konetta on myyty aiemmin Aeroflot Cargolle. Koneet luovutetaan tämän vuoden lopussa ja vuoden 2009 alussa.

Aeroflot Cargo on Aeroflotin omistama lentoyhtiö, joka harjoittaa säännöllistä rahtiliikennettä muun muassa Suomeen, Saksaan, Japaniin ja Kiinaan. Sen Boeing MD11-koneiden määrä kasvaa vähintään kuuteen vuonna 2009, kun Finnairilta siirtyvät kaksi konetta saadaan käyttöön. Aeroflot Cargolla on liikenteessä myös DC-10-koneita, joiden huolloista Finnair Tekniikka samoin vastaa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset