Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

UPM valmistelee venäläiskumppanin kanssa
sellutehtaan perustamista Luoteis-Venäjälle

(Compiler News - 19.12.2007) Metsäteollisuusyhtiö UPM ja venäläinen Sveza-konserni allekirjoittivat aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta ja investointipäätöksen tekemisestä sen jälkeen kun kannattavuusselvitys uudenaikaisen metäteollisuuslaitoksen rakentamisesta on valmistunut.

Laitoksen suunniteltu sijaintipaikka on Vologdan alueella Luoteis-Venäjällä. Sopimuksen mukaan kummallakin osapuolella olisi 50 prosentin osuus perustettavan yhteisyrityksen osakepääomasta.

Kokonaisinvestointi laitoksiin olisi yli miljardi euroa. Lisäksi UPM ja Sveza odottavat saavansa hankkeelle tukea myös Venäjän valtiolta.

Suunniteltu teollisuuslaitoskokonaisuus käsittää modernin sellutehtaan, sahan ja OSB-rakennuslevytehtaan Sheksnan kunnassa Vologdan eteläosassa. Sellutehtaan suunniteltu kapasiteetti olisi 800 000 tonnia, sahan 300 000 kuutiometriä ja OSB-levytehtaan 450 000 kuutiometriä. Sheksnan tehtaan tuotteet on tarkoitus myydä pääasiallisesti Venäjän kotimarkkinoille.

Metsäteollisuuslaitoksen sijaintialueella on huomattavat metsävarat. Vologdan metsien kestävästi hyödynnettävissä oleva kasvuvaranto on lähes miljardi kuutiometriä. Sheksnan kulkuyhteydet ovat hyvät, sillä se sijaitsee Volga-Baltian vesireitin ja Pietarista Permiin kulkevan pohjoisen rautatien varrella.

Sveza-konserni on yksi Venäjän johtavia puutuoteyhtiöitä, jonka pääomistaja on Aleksei Mordashov. Se on itsenäinen, Mordashovin terästoiminnasta ja muusta liiketoiminnasta erillään oleva konserni. Svezalla on viisi eri paikkakunnilla toimivaa vaneritehdasta.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.