Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Schenker International Management Education Saimaa Terminals
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ellibs toimittaa Venäjälle kirjastotoiminnan verkkosovelluksen

(Compiler News -12.11.2007) Venäjän valtion tieteellis-tekninen kirjasta ottaa käyttöönsä suomalaisen Ellibsin virtuaalikirjaston. Sovelluksen avulla verkosta voidaan ladata sähköinen kirja, jonka voi ostaa omakseen tai lainata kirjastosta aivan kuten panetunkin kirjan. Lainausajan umpeuduttua kirja palautuu automaattisesti kirjastoon.

Venäjän valtion tieteellis-tekninen kirjasto on maan johtava kirjastojärjestelmien toimittaja sekä tärkeä tietokirjallisuuden kustantaja. Yhteistyön tavoitteena on sopia Ellibs-kirjastojärjestelmän toimituksista Venäjälle ja toisaalta venäjänkielisen tietokirjallisuuden maailmanlaajuisesta jakelusta Ellibsin omassa e-kirjakaupassa.

Sähköisen kirjan etuina ovat muun muassa välitön saatavuus sekä monipuoliset hakuominaisuudet. Siitä voidaan hakea tietoa samaan tapaan kuin esimerkiksi hakukoneilta.

” Venäjällä kirjastokokoelmien digitalisointiin panostetaan paljon ja siellä on meneillään monia kehitystyöhön liittyviä projekteja. Erityisesti tietokirjallisuudessa sähköinen kirja on nopeasti nousemassa painetun kirjan rinnalle ja tueksi”, Ellibsin toimitusjohtaja Jarmo Heikkilä kertoo.

Lingsoft-konserniin kuuluva Ellibs Oy on sähköisten kirjojen julkaisuteknologiaan sekä niiden verkkokauppaan erikoistunut yritys. Ellibsin e-kirjakaupassa on myynnissä jo noin 15 000 sähköistä kirjanimikettä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.