Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

International Management Education VR Cargo Pienyrityskeskus
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Nokian Renkaat osallistuu tehdashankkeeseen Kazakstanissa

(Compiler News - 19.10.2007) Nokian Renkaat on sopinut kazakstanilaisen Ordabasy Corporationin kanssa henkilöautorenkaita valmistavan tehtaan perustamisesta Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan. Rakennettavasta tehtaasta tulee Ordabasy-Nokian Tyres JSC -niminen yhteisyritys, jossa Nokian Renkaat on mukana 10 prosentin omistusosuudella. Lisäksi Nokian Renkailla on oikeus nostaa omistuksensa vähintään 50 prosenttiin.

Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 160 miljoonaa euroa. Investointi rahoitetaan noin 40 miljoonan euron osakepääomalla ja ulkopuolisella lainalla.

Sopimuksen mukaan Nokian Renkaat toimittaa yhteisyritykselle rengastehtaan rakentamiseen ja renkaiden valmistamiseen liittyvän osaamisen ja tietotaidon. Tehdas valmistaa ja toimittaa Nokian Renkaille Nokian-ja Nordman -merkkisiä tuotteita. Lisäksi tuotantolaitos valmistaa uutta tuotetta, joka kehitetään yhteisyritystä varten. Tuotteet myydään Kazakstaniin sekä Keski-Aasian, Venäjän ja Itä-Euroopan markkinoille.

Uusi tehdas muistuttaa Nokian Renkaiden tehdasta Vsevolozhskissa Venäjällä. Tuotantolaitoksen on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2008 aikana ja tavoitteena on täysi kapasiteetti eli neljän miljoonan renkaan valmistus vuoteen 2012 tai 2013 mennessä. Ensimmäisen viiden vuoden aikana kapasiteetista 35-65 prosenttia varataan Nokian Renkaille ja tuotanto-osuus on tästä eteenpäin vähintään 35 prosenttia.

Yhteistyökumppani Ordabasy Corporation muodostuu useista eri toimialoilla vaikuttavista tytäryhtiöistä. Emoyhtiö on perustettu vuonna 2002 ja se on listattu Kazakstanin pörssiin. Konserni sijoittaa useille eri liiketoiminta-alueille ja osallistuu uusiin hankkeisiin, joita ei ole ennen toteutettu Kazakstanissa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.