Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Hellevig Klein Usov
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Wärtsilältä kaasvuvoimalan laitetoimitus Valko-Venäjälle

(Compiler News - 2-10.2007) Wärtsilä kertoo saaneensa heinäkuussa ensimmäisen voimalaitoslaitteiston tilauksen Valko-Venäjältä. Laitteisto on teholtaan 17,6 megawattia ja se toimitetaan Bellesbumprom-metsäteollisuusyhtymän kaasuvoimalaitokseen. Yhdistetty lämpö- ja sähkölaitos rakennetaan uuden paperitehtaan yhteyteen Shklovin kaupunkiin, joka sijaitsee 300 kilometriä Minskistä. Voimalaitos valmistuu kesällä 2008.

Wärtsilä toimittaa voimalaitokseen kaksi kaasumoottoria laitteistoineen sekä kaksi lämmön talteenottokattilaa. Moottorit tuottavat sähköä ja käyttävät energianlähteenään maakaasua. Syntyvien pakokaasujen lämpöenergia otetaan talteen hukkalämpökattiloihin.

Voimalaitoksen tuottama sähkö ja höyry tulevat Shklovin uuden paperitehtaan käyttöön. Tuotantolaitoksen vuosittainen valmistuskapasiteetti on 20 000 tonnia sanomalehtipaperia ja päällystettyä hienopaperia.

”Wärtsilälle tämä on ensimmäinen tilaus Valko-Venäjältä ja se on tärkeä avaus uusille markkinoille Itä-Euroopassa”, Power Plants -liiketoiminta-alueen Itä-Euroopan johtaja Harry Lindroos toteaa.

Puunjalostusteollisuus sekä sellu- ja paperiteollisuus muodostavat yhden tärkeimmistä sektoreista Valko-Venäjän teollisuudessa. Ala työllistää noin 90 000 ihmistä. Maan pinta-alasta noin 40 prosenttia on metsää.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.