Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

International Management Education Expats
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Karelian Trains tilasi Alstomilta nopeita junia Helsinki-Pietari-reitille

(Compiler News - 5.9.2007) Karelian Trains on tilannut Alstomilta neljä nopeaa junaa Helsingin ja Pietarin välisen liikenteeseen. Junat tulevat käyttöön vuona 2010. Kaupan arvo on 120 miljoonaa euroa ja hankkeen rahoittaa OKO Pankki.

Tavoitteena on lyhentää Helsingin ja Pietarin välinen matka-aika noin kolmeen tuntiin, kun se nykyisin on viisi ja puoli tuntia. Suunnitelmien mukaan päivittäin kulkisi neljä junavuoroa molempiin suuntiin.

Karelia Trains on VR Osakeyhtiön ja Venäjän rautatieyhtiön OAO RZD:n yhteinen yritys, jonka tehtävänä on hankkia Helsinki-Pietari-liikenteen nopeat junat ja kunnossapitopalvelut.

Junatyypissä on kaksivirtajärjestelmä, jotta se voi kulkea sekä Suomen että Venäjän rataverkolla. Junan huippunopeus on 220 kilometriä tunnissa. Siinä on seitsemän vaunua ja yhteensä 350 matkustajapaikkaa. Junassa on ravintola, bisnesluokka, invapalvelut sekä paikat lemmikkien kanssa matkustaville.

Uuden kaluston lisäksi Pietarin matkan nopeuttaminen edellyttää ratainvestointeja sekä Suomessa että Venäjällä. Myös kaikki rajamuodollisuudet pitää siirtää liikkuvaan junaan. Venäjän puoleiset rataosuudet on tarkoitus kunnostaa tämän ja ensi vuoden aikana. Suomessa Lahti-Luumäki-osuus valmistuu vuonna 2011.

Matkustajamäärän Helsinki-Pietari-reitillä arvioidaan kasvavan kolminkertaiseksi viiden vuoden kuluessa nopean liikenteen aloittamisesta. Viime vuonna tällä välillä tehtiin 200 000 junamatkaa. Kaikkiaan Suomen ja Venäjän välillä tehtiin viime vuonna 337 000 junamatkaa, missä oli lisäystä 26 prosenttia edellisvuotiseen verrattuna.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.