Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Reval Hotels
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Lujabetoni aloitti valmisbetonituotannon Pietarissa

(Compiler News - 22.8.2007) Lujabetoni on aloittanut tuotantonsa ja myyntitoimintansa Pietarissa. Ensimmäiset betonitoimitukset on tehty yritysosastolla hankitulta Kolomyagin valmisbetonitehtaalta, joka sijaitsee kaupungin luoteisosassa. Syksyllä käynnistyy valmistus myös Pietarin itäosassa Lapinskissa, jonne Lujabetoni on itse rakentanut valmisbetonitehtaan.

Lujabetoni aikoo jatkossakin kasvaa Venäjällä sekä tuotantolaitosten uusperustannalla että mahdollisilla yritysostoilla. Yhtiön tavoitteena on, että sillä olisi 5-6 paikallista tehdasta vuonna 2008.

”Haluamme olla pitkällä tähtäyksellä tärkeä markkinapelaaja Luoteis-Venäjällä. Tuotanto saattaa myöhemmin laajentua myös tuote- ja elementtivalmistukseen, mutta liikkeelle lähdetään valmisbetonituotannolla”, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo toteaa.

Rakennusalan uskotaan kasvavan Venäjällä vielä pitkään. Rakentamisen tarvetta lisää neuvostoaikaisten kerrostalojen huono kunto. Ne rakennettiin 1950- ja 1960 -luvuilla 30 käyttöikää varten, eikä niitä ole sen jälkeen peruskorjattu. Nyt näitä taloja puretaan ja tilalle rakennetaan nykyaikaisia asuntoja.

Lujabetoni arvioi suomalaisten rakentajien Venäjän-markkinoiden arvoksi noin 1,3 miljardia euroa ja summa kasvaa koko ajan. Lujabetonille ovat suomalaisten ja muiden länsimaisten rakentajien ohella tärkeäksi kohderyhmäksi nousemassa myös paikalliset rakennusliikkeet.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.