Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus International Management Education
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäjällä sähköntuotantoon keskittyvä Fortum myy osuutensa jakeluyhtiö Lenenergosta

(Compiler News - 17.8.2007) Fortum aikoo myydä hieman yli kolmanneksen osuutensa JSC Lenenergosta noin 295 miljoonan euron hintaan. Ostajina ovat VTB Bank, I.D.E Electricity Distribution Investments 1 Ltd ja RAO UES.

Kaupan seurauksena Fortum kirjaa kolmannen vuosineljänneksensä tulokseensa noin 230 miljoonan euron myyntivoiton verojen jälkeen, joka tekee noin 0,26 euroa osaketta kohden.

Päätös myydä osuus Lenenergosta on linjassa Fortumin strategian kanssa. Sen mukaan yhtiö sijoittaa Venäjällä lähinnä energian tuotantoon. Lenenergo taas on nykyään Pietarissa ja Leningradin alueella toimiva sähkönjakeluyhtiö.

Lenenergon tuotanto-omaisuus eriytettiin yhtiöstä vuonna 2006 osana Venäjän sähköreformia ja liitettiin osaksi Luoteis-Venäjän alueellista tuotantoyhtiö TGC-1:tä. Yhtiön laaja toiminta-alue ulottuu Pietarista Kuolan niemimaalle. Fortum on yhtiössä toiseksi suurin omistaja yli 25 prosentin osuudellaan.

TGC-1:n sähköntuotantokapasiteetti on noin 6 000 megawattia ja lämmöntuotantokapasiteetti noin 17 000 megawattia. Yli puolet sähköntuotantokapasiteetista on vesivoimaa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.