Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Avenir - liikekumppanisi Venäjällä Konsu Accountor Group
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Stora Enso osti Puolan valtion osakkeet paikallisessa tytäryhtiössään

(Compiler News - 14.8.2007) Stora Enso on ostanut 28 prosenttia Stora Enso Polandin osakkeista Puolan valtiolta 64 miljoonalla eurolla. Hankinnan jälkeen Stora Enso omistaa 96 prosenttia yhtiön osakkeista. Valtion omistamat jäljelle jääneet osakkeet jaetaan nykyisille ja eläkkeelle jääneille Stora Enso Polandin työntekijöille. Stora Enso aikoo ostaa nämäkin osakkeet mahdollisimman pian.

Omistusjärjestelyiden kokonAiskustannus, johon sisältyy vuonna 2004 ostettu alkuperäinen 66 prosentin osuus sekä nyt ostetut osakkeet, on 194 miljoonaa euroa. Koko Stora Enso Polandin hankinnan velaton markkina-arvo on noin 149 miljoonaa euroa. Stora Enso Polandin liikevaihto oli viime vuonna 194 miljoonaa euroa.

”Aaltopahvipakkausten kysyntä kasvaa nopeasti Keski- ja Itä-Euroopassa. Harkitsemmekin parhaillaan liiketoimitamme laajentamista edelleen Puolassa”, Stora Enson teollisuuspakkauskartonkien johtaja Veli-Jussi Potka kertoo.

Stora Enso tutkiikin jo aaltopahvin saatavuuden turvaamista rakentamalla mahdollisesti uusi aaltopahvikone. Yksi mahdollinen paikka uudelle koneelle olisi Stora Enson Ostrolekan tehdasalue, jolla on edullinen sijainti ja jossa on saatavilla kierrätettyä raaka-ainetta, jota voi toimittaa Stora Enso Recycling.

Stora Enso Poland, entinen Intercell S.A., kuuluu Stora Enson teollisuuspakkaukset liiketoiminta-alueeseen ja sen palveluksessa on 1 800 työntekijää. Ostrolekan tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti on 260 000 tonnia aaltopahvia, säkki- ja voimapaperia sekä toispuolisesti konekiillotettua paperia.

Stora Enson Puolan tehtaat sijaitsevat Lodzissa, Ostrolekassa ja Mosinassa. Tytäryhtiön aaltopahvipakkausten tuotantokapasiteetti on 380 miljoonaa neliömetriä vuodessa. Stora Enso Recycling kerää puolestaan 240 000 tonnia kuitupohjaista materiaalia vuosittain.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.