Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Vaalimaa
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Elintarviketeollisuudelle Venäjän-viennin yhteisyritys Fintorus

(Compiler News - 10.7.2007) Elintarvikkeiden vientiä Venäjälle helpottamaan on perustettu uusi vientiyritys Fintorus Oy, jonka toiminta painottuu logistiikkapalveluihin. Yritys sai alkunsa Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelmasta. Samalla Fintorukselle perustetaan Venäjän puolelle tytäryritys hoitamaan elintarvikkeiden maahantuontia ja myyntiä.

Fintoruksen perustajina ovat Sitra, Luoteis-Venäjä Rahasto, Tradeka ja J Jauhiainen Logistics. Perustajien lisäksi 13 elintarvikeyritystä on allekirjoittanut aiesopimuksen tarkoituksenaan tulla osakkaina mukaan yritykseen. Aiesopimuksen jo allekirjoittaneiden lisäksi uusia yrityksiä voi liittyä hankkeeseen elokuun loppuun asti. Yrityksen toiminta alkaa loppusyksystä.

Venäjä on elintarviketeollisuudellemme tärkeä markkina-alue ja alan suuret yritykset ovatkin onnistuneet kasvattamaan vientiään sinne. Uusi Fintorus parantaa nyt myös pk-yritysten vientimahdollisuuksia.

Pienten elintarvike-erien vienti Suomesta Venäjälle on kallista ja vaikeaa hankaloittaen tuore- ja erikoistuotteiden vientiä. Fintorus parantaa jatkossa tilannetta kokoamalla eri yritysten vientierät Kaakkois-Suomessa sijaitsevaan terminaaliin. Yhdistämällä toimitukset täysiksi kuormiksi ja keskittämällä vienti- ja tuontitoimintoja yhteen yhtiöön pystytään viemään pieniäkin määriä elintarvikkeita kannattavasti.

Fintoruksen toimitusjohtajana aloittaa Jyrki Jauhiainen, jolla on pitkäaikainen kokemus elintarvikekaupasta Venäjällä. Vientiyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Waldemar Tuutti.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.