Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SanomaWSOY ostaa Puolan toiseksi suurimman oppimateriaalikustantajan

(Compiler News - 9.7.2007) SanomaWSOY on sopinut puolalaisen Nowa Eran koko osakekannan ostamisesta. Oppimateriaalikustantaja Nowa Era on alansa toiseksi suurin yritys Puolassa. Sen pro forma- liikevaihto oli viime vuonna 34 miljoonaa euroa. Kauppa edellyttää vielä paikallisen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

”Oppimateriaalin kustantaminen on yksi pääkasvualueistamme. Tämä kauppa edistää tavoitettamme tulla Euroopan johtavaksi oppimateriaalikustantajaksi”, SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen sanoo.

Nowa Eralla on vahva kokemus koulutusuudistuksiin varautumisesta ja sähköisistä oppimisympäristöistä. Se tarjoaa laajan valikoiman oppimateriaaleja kaikista perusopetuksen ja lukion aineista. Yritys on entuudestaan SanomaWSOY:n kansainvälisen sähköisten oppimateriaalien kustantajan Young Digital Planetin kumppani.

Vuonna 1992 perustettu Nowa Era on kasvanut nopeasti orgaanisen kehityksen ja yritysostojen kautta. Viime vuonna yritys hankki 80 prosentin omistusosuuden Vulcanista, joka on oppilaitoksille tarkoitettujen opetusprosessien hallintaa palvelevien ohjelmistojen markkinajohtaja Puolassa. Nowa Eran palveluksessa on yhteensä 430 työntekijää.

Nowa Era -ryhmä yhdistetään SanomaWSOY Educationiin. Nowa Eran hallituksen puheenjohtaja Mariusz Koper jatkaa tehtävässään ja hänestä tulee myös SanomaWSOY Educationin johtoryhmän jäsen.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.