Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Avenir
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

TeliaSonera suuntaa Euraasian matkaviestintämarkkinoille

(Compiler News - 9.7.2007) TeliaSonera AB on allekirjoittanut sopimuksen, joka mahdollistaa yhdysvaltalaisen MCT:n koko osakekannan ostamisen. Amerikkalaisyhtiöllä on enemmistöomistus kolmessa Euraasian GSM-operaattorissa Uzbekistanissa ja Tadjikistanissa sekä vähemmistöomistus Afganistanin johtavassa GSM-operaattorissa.

Sopimuksen loppuun saattaminen on ehdollinen tiettyjen edellytysten täyttymiselle. TeliaSonera arvioi, että edellytykset voidaan täyttää tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Yrityskauppaan liittyvistä GSM-operaattoreista Uzbek-American Joint Venture ”Coscom” LLC on Uzbekistanin kolmanneksi suurin matkaviestintäoperaattori. Tästä yhtiöstä MCT:n omistusosuus on 99.97 prosenttia.

CJSC ”Indigo Tajikistan” ja CJSC Joint Venture ”Somoncom” muodostavat yhdessä Tadjikistanin toiseksi suurimman matkaviestintäoperaattorin. MCT omistaa 60 prosenttia Indigo-Tajikistanista ja 59,4 prosenttia Somoncomista.

Roshan on puolestaan Afganistanin suurin matkaviestintäoperaattori. Tässä yhtiössä MCT on vähemmistöosakkaana 12,25 prosentin osuudella.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.