Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fazer enemmistöosakkaaksi venäläisleipomoon Moskovan tuntumassa

(Compiler News - 28.6.2007) Fazer merkitsee enemmistön tveriläisen leipomon, Volzhkij pekarin osakepääomasta. Tämä merkitsee strategisen yhteistyön alkamista Tverin alueen johtavan tuore- ja kahvileipiä valmistavan leipomon kanssa.

Volzhkij pekar -leipomo sijaitsee Tverin kaupungissa 150 kilometriä Moskovasta luoteeseen ja 500 kilometriä Pietarista kaakkoon. Koko Tverin alueella on noin 2,5 miljoonaa kuluttajaa.

Tveriläisessä leipomossa valmistetaan vuosittain 45 000 tonnia leipää, 5 000 tonnia rinkeleitä ja 5 000 tonnia erilaisia konditoriatuotteita. Leipomo työllistää noin 1 800 henkeä. Sen vuosittainen liikevaihdon kasvu on ollut noin 20 prosenttia ja viime vuonna liikevaihto nousi 32 miljoonan euron suuruiseksi.

Volzhkij pekar on jatkuvasti kehittänyt toimintaansa investoimalla uusiin tuotantolaitteisiin ja kehittämällä tuotevalikoimaansa. Fazerin ja Volzhkij pekarin yhteisenä tavoitteena on nyt leipomon liikevaihdon kaksinkertaistaminen seuraavien viiden vuoden kuluessa.

Fazer on yksi Venäjän suurimmista leipomoalan yrityksistä. Sen leipomotoiminta Venäjällä on kolmen vuoden aikana kasvanut keskimäärin 39 prosenttia. Liikevaihto vastaa tällä hetkellä noin 14 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta.

Konserni on viimeisen kymmenen vuoden aikana investoinut noin 130 miljoonaa euroa toimintaansa Venäjällä. Sen neljän paikallisen leipomon palveluksessa on noin 3 500 työntekijää.

Fazerilla on menossa investointiohjelma myös Zvjozdnyi-leipomolla Moskovassa. Sen tuloksena tuotantovolyymi kasvaa 50 prosenttia ja nousee 75 000 tonniin vuodessa. Erityisesti tuoreen leivän ja pizzan valmistus lisääntyy.

Pietarissa Fazerin Hlebnyi Dom -leipomo on jo alueen johtava leipomo. Leipomossa valmistetaan vuosittain noin 120 000 tonnia leipää ja kahvileipää. Tästä määrästä noin 20 prosenttia toimitetaan Moskovan markkinoille.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.