Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SOK luopuu autokaupasta Baltiassa - Kommest Auto palautuu myyjälleen

(Compiler News - 28.6.2007) SOK on päättänyt luopua autokaupasta Baltiassa ja myy omistamansa AS Kommest Auton takaisin sen perustajalle, myyjälle ja nykyiselle pääjohtajalle Toomas Rüütmannille. Yrityskauppa on jo vahvistettu.

”Luovumme Baltian autokaupasta, koska autokauppa ei enää kuulu SOK:n ja S-ryhmän kansainvälistymisstrategiaan”, SOK:n pääjohtaja Kari Neilimo perustelee.

Baltian alueella ja Pietarissa SOK panostaa jatkossa erityisesti market-kauppaan sekä matkailu- ja ravitsemisalaan. Näillä liiketoiminta-alueilla kansainvälistymiskehitys jatkuu lähivuosina kasvuhakuisena.

Toomas Rüütmannin vuonna 1991 perustama Kommest Auto on toiminut Peugeot-autojen jälleenmyyjänä Virossa vuodesta 1995 lähtien. Vuonna 1997 yhtiö aloitti toiminnan myös Latviassa AS Lauva Auto -nimisenä ja käynnisti seuraavana vuonna Peugeot-autojen maahantuonnin.

SOK omisti Kommest Autosta 90 prosenttia joulukuusta 1999 lähtien ja Rüütman 10 prosenttia. Kokonaan SOK:n omistukseen yhtiö siirtyi viime vuoden toukokuussa. Rüütman on toiminut koko tämän ajan sekä yhtiö pääjohtajana että hallituksen puheenjohtajana.

Autojen vähittäismyynnissä Kommestilla on Virossa neljä omaa myymälää ja kuusi jälleenmyyjää. Latviassa autojen vähittäismyyntiä hoidetaan kahdella omalla ja seitsemällä jälleenmyyjällä.

Kommest Auton kokonaisliikevaihto vuonna 2006 oli 53,9 miljoonaa euroa. Yhtiön Viron ja Latvian henkilöstön määrä on noin 250.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.