Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Expats DMeurope.com
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Atria lopettaa valmistuksen Liettuassa ja keskittää tuotannon Viroon

(Compiler News - 27.6.2007) Atria-konserni ajaa alas Vilnassa Liettuassa sijaitsevan tuotantolaitoksensa toiminnan ja tehdas suljetaan viimeistään elokuun loppuun mennessä. Atria keskittää tämän jälkeen Baltian tuotantonsa Viron tytäryhtiönsä Valga Lihatööstusin hoidettavaksi.

Atrian Liettuan yhtiön Vilniaus Mesan toiminta on ollut tappiollista ja markkina-asema liian pieni jääden noin kolmeen prosenttiin. Vilnan tuotantolaitos toimittaa kesäkuun loppuun mennessä tulleet tilaukset sovitusti asiakkaille. Toimintojen lopettamisen yhteydessä tehtaalta irtisanotaan 139 työntekijää.

Tehtaan sulkemisesta aiheutuu Atrialle noin kahden miljoonan euron suuruinen kertaluontoinen kulu. Tehdaskiinteistö on Atrian omistuksessa ja konserni tutkii mahdollisuutta myydä kiinteistö ja siihen liittyvät maa-alueet.

Atria osti vuoden 2004 lopussa Virossa toimivan AS Valga Lihatööstusin koko osakekannan. Yritys on Virossa suuri naudan- ja sianlihan jalostaja. Lisäksi Valgalla on hyvä markkina-asema myös Latviassa.

Atria on tänä vuonna keskittänyt tuotantoaan myös Venäjällä. Sen pietarilainen tytäryhtiö Pit-Product on siirtänyt tuotannon yhteen tehtaaseen. Uudistuksella on tarkoitus parantaa valmistuksen tehokkuutta, tehostaa tuotantoprosessien hallintaa ja yksinkertaistaa sisäistä logistiikkaa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.