Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Pääomasijoittaja Nordic Mezzanine perusti Baltian ja Puolan rahaston

(Compiler News - 24.6.2007) Nordic Mezzanine on perustanut Baltic Mezzanine Fund -rahaston, joka sijoittaa mezzanine-lainoihin Baltin maissa ja Puolassa. Rahaston pääoma on perustamishetkellä 20,5 miljoonaa euroa, mutta tavoitteena on kerätä pääomaa noin 50 miljoonaa euroa vuoden loppuun mennessä.

Rahaston sijoittajina on pohjoismaisia institutionaalisia sijoittajia, mukaan lukien Nordic Investment Bank ja Etera.

Itäliankielestä nimensä saanut mezzanine-laina ei ole vielä kovin tunnettu rahoitusmuoto. Sillä on osittain lainan ja osittain oman pääoman ominaisuuksia sekä riskin että tuoton kannalta katsottuna. Mezzanine-lainoilla on tyypillisesti korkeampi korko kuin tavallisilla lainoilla, mutta ne ovat omaan pääomaan verrattuna suojatummassa asemassa.

Baltic Mezzanine -rahaston sijoituskohteita ovat kasvurahoitus, yritysjärjestelyt, buy- out- ja buy-in -hankkeet sekä vastaavat rahoitusjärjestelyt eri toimialoilla. Rahasto voi sijoittaa sekä mezzanine-lainoihin että osakepääomaan. Sijoituskohteina olevien yritysten arvo on tyypillisesti 5-30 miljoonaa euroa.

Nordic Mezzanine UK Limited on vuonna 1998 perustettu mezzanine-sijoittaja. Baltic Mezzanine -rahaston perustamisen jälkeen Nordic Mezzaninen hallinnoimat pääomat ovat yhteensä 362 miljoonaa euroa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.