Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SKAL paheksuu tullittoman polttoaineen käyttöä venäläisrekoissa

(Compiler News - 11.6.2007) ”On äärimmäisen outoa, että Suomen liikenne- ja viestintäministeriö ei saa venäläisen dieselpolttoaineen tullitonta tuontioikeutta rajattua”, ihmetteli Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry:n puheenjohtaja Ahti Myllys järjestön liittokokouksessa lauantaina.

Myllyksen mukaan jopa EU-komissio on kovistellut Suomen siitä, että venäläiset kuljetusyritykset ovat suosituimmuusasemassa suhteessa unionin jäsenmaiden kuljetusyrityksiin. Suomessa ja muissa EU-maissa aletaan ympäristöperustein lisätä biokomponentteja dieselöljyyn. Samanaikaisesti Suomen itärajan yli saa maahamme tuoda venäläisissä raskaissa ajoneuvoissa jopa 1 000 litraa rikkipitoista ja ympäristön kannalta kehnoa dieselpolttoainetta.

Sen sijaan, että tullivapaan polttoaineen tuontioikeutta rajoitettaisiin myös venäläisten osalta 400 litraan, on valtionhallinnossa ehdotettu, että tullittoman venäläisdieselin tuontirajaa nostettaisiin myös suomalaisten osalta 800 litraan matkaa kohden.

”Tämä epäjohdonmukainen ehdotus johtaisi siis siihen, että Suomen tieverkolla poltettaisiin yhä enemmän venäläistä rikkidieseliä samalla kun ollaan hurskaina lisäämässä biopolttoaineen käyttöä liikenteessä”, puheenjohtaja Myllys huomautti.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.