Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Saimaa Lines Buslink-BAS Markinvest
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Virolainen BLRT osti turkulaisen laivojen korjaustelakan

(Compiler News - 6.6.2007) Virolaistaustainen BLRT Group ostaa Turku Repair Yard -korjaustelakan. Turkulaisyhtiöllä on Itämeren alueen suurin kuivatelakka, jolla korjataan ja huolletaan vuosittain 80-100 alusta. Korjaustelakan suurimpia asiakkaita ovat Neste, Tallink. Silja ja Viking Line sekä jäämurtajia huoltava Merenkulkulaitos.

BLRT Group on yksi Viron ja koko Baltian suurimmista teollisuusyrityksistä. Sen toimintoihin kuuluvat laivanrakennus, korjaustelakointi, teräsrakenteiden valmistus, engineering, metalliromun käsittely, metallikauppa, satama- ja ahtauspalvelut sekä autojen kuljetustoiminta.

Korjaustelakoita virolaisyhtymällä on ennen Turku Repair Yardin kauppaa kuusi, jotka sijaitsevat Tallinnassa ja Klaipedassa. Tallinnan yksiköt pystyvät käsittelemään 165 alusta vuodessa ja Klaipedassa kapasiteetti on 130 laivaa.

”Turkulaistelakan ostaminen nostaa BLRT Groupin maailman johtavien laivankorjaajien joukkoon. Uusi tytäryhtiö ei pelkästään kasvata kapasiteettiamme, vaan parantaa samalla myös osaamistamme ja laadunhallintaamme”, BLRT hallituksen puheenjohtaja Fjodor Berman painottaa.

BLRT Groupilla on myös Wärtsilän kanssa kaksi yhteistä laivojen huoltoyhtiötä, joista uusin on viime vuoden maaliskuussa perustettu Wärtsilä BLRT Services Klaipeda UAB. Tämä yritys palvelee eurooppalaisia varustamoja huoltamalla ja kunnostamalla alusten moottoreita, vaihteistoja, potkureita sekä muuta laitteistoa.

BLRT Groupilla on kaikkiaan 64 tytäryhtiötä, jotka toimivat Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ukrainassa, Venäjällä ja nyt myös Suomessa. Virossa yhtiön palveluksessa on noin 2 000 työntekijää ja ulkomailla noin 1 600.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.