Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Alfatrans Vaalimaa
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

YIT aloittaa asuntotuotannon Donin Rostovissa

(Compiler News - 2.6.2007) YIT on sopinut asuntotuotantoon keskittyvän YIT DON-yhteisyrityksen perustamisesta Donin Rostoviin Venäjälle. YIT:n omistusosuus yhteisyrityksessä on aluksi 60 prosenttia ja loput 40 prosenttia jakautuvat henkilöosakkaiden kesken.

Yhteisyritys perustetaan viiden yksityishenkilön kanssa, joilla on pitkäaikainen kokemus rakennusalalta. He tulevat toimimaan myös perustettavan yhtiön avaintehtävissä. Allekirjoitettujen sopimusten myötä perustettavalle yritykselle siirtyvät kahden tontin investointioikeudet. Tavoitteena on aloittaa ensimmäinen 270 asuntoa käsittävän kohteen rakentamistyöt kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Donin Rostovissa asuu noin 1,1 miljoonaa asukasta. Kaupunkiin arvioidaan rakennettavan tänä vuonna perustajaurakointina noin 7 900 asuntoa. Paikallisten asuntorakentamisen markkinoiden arvioidaan kasvavan 15-20 prosenttia vuodessa.

YIT tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa Venäjällä keskimäärin 50 prosenttia vuodessa kaudella 2006-2009. Yhtiö rakentaa tällä hetkellä asuntoja Pietarissa, Moskovassa ja sen ympäristössä, Jaroslavissa sekä Jekaterinburgissa. Tarkoituksena on käynnistää asuntorakentaminen tämän vuoden aikana myös Kazanissa. Maaliskuun lopussa YIT:llä oli Venäjällä rakenteilla yhteensä yli 9 000 asuntoa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.