Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Vahinkovakuuttaja If perustaa toisen Venäjän toimipisteen Moskovaan

(Compiler News - 15.5.2007) Vahinkovakuutusyhtiö If avaa kesän aikana Pietarissa sijaitsevan pääkonttorin rinnalle sivukonttorin Moskovaan. Ifillä on ollut edustusto Venäjällä vuodesta 1995.

If on ainoa pohjoismainen vahinkovakuuttaja Venäjällä. Pohjoismaisille asiakasyrityksille If myy omaisuusturvan lisäksi vastuu- ja kuljetusvakuutuksia. Moottoriajoneuvovakuutuksia ja turvaa yritysten työntekijöille If tarjoaa toistaiseksi luotettavien paikallisten yhteistyökumppaneiden välityksellä.

Ifin mukaan Venäjällä toimii yli 1 000 pohjoismaista yritystä, joista suomalaisia on noin 800 ja ruotsalaisia noin 250. Norjalaisten ja tanskalaisten yritysten määrä on toistaiseksi vähäinen.

”If tarjoaa asiakkailleen pitkäaikaisen kokemuksen, asiantuntevan henkilöstön sekä pohjoismaisen konsernimme riskienhallintaosaamisen”, Ifin konsernijohtaja Torbjörn Magnusson sanoo.

Venäjän vakuutusmarkkinoilla on kaiken kaikkiaan kasvuvaraa, sillä vakuuttamisaste on alhainen. Yritysten omaisuusriskeistä vasta arviolta 15 prosenttia on vakuutettu. Toisaalta vuonna 2003 lakisääteiseksi tullut liikennevakuutus on 90 prosentilla moottoriajoneuvon haltijoista.

Venäjällä oli vuoden alun tilanteessa 918 rekisteröitynyttä vakuutusyhtiötä, joista aktiivisesti toimii 100.150 yhtiötä. Ulkomaalaisomisteisten yhtiöiden osuus on toistaiseksi vähäinen, mutta ulkomaista pääomaa on mukana noin 50 yhtiössä. Vakuutusyhtiöiden määrän odotetaan pienenevän selvästi lähivuosina, mikä johtuu muun muassa vakuutusyhtiöiden kasvaneista pääomavaatimuksista.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.