Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Alfatrans Saimaa Lines Arctic Centre
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Tallink tilasi Aker Yardsilta kolmannen Galaxy-tyyppisen risteilylautan

(Compiler News - 11.4.2007) Tallink Grupp on tilannut Aker Yardsilta suuren risteilyaluksen. Keväällä 2009 valmistuva alus rakennetaan Aker Yardsin Rauman telakalla. Tilauksen arvo on noin 180 miljoonaa euroa.

Tilatusta risteilyaluksesta tulee edelleen kehitetty versio Aker Yardsin viime vuonna Tallinkille luovuttamasta MS Galaxysta. Galaxyn kanssa samaan tuotantosarjaan kuuluva uudisrakenne on edelleen rakenteilla Akerin Helsingin telakalla ja se luovutetaan Tallinkille ensi vuoden keväällä.

Nyt tilatusta risteilijästä tulee 212 metriä pitkä ja 29 metriä leveä. Normaaliliikenteessä 24,5 solmun nopeudella kulkeva alus voi kuljettaa 2 800 matkustajaa, joille on tarjolla 900 hyttiä.

Valmistuessaan uusi alus tarjoaa matkustajilleen kelluvan monitoimihotellin, jossa on muun muassa useita erityylisiä ravintoloita ja 450 hengen konferenssikeskus.

Norjalainen Aker Yards on kansainvälinen laivanrakennusyhtiö. Sillä on telakat Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Norjassa, Romaniassa ja Ukrainassa. Yhtiö palveluksessa on kaikkiaan noin 20 000 työntekijää.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.